Az SAP bevezetést támogató műszaki és módszertani megoldások

Szakács Martin Zsolt (2024) Az SAP bevezetést támogató műszaki és módszertani megoldások. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szakács_martin_zsolt_2024jan_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
szakács_martin_zsolt_2024jan_publikus.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of szakács_martin_zsolt_2024jan_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
szakács_martin_zsolt_2024jan_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (292kB)

Absztrakt (kivonat)

Az első részben a műszaki megoldások kerülnek vizsgálatra. Az SAP rendszertámogatás és integrációs platformot tárgyalja, amely az SAP rendszer alapvető működését és integrációs képességeit mutatja be. Az SAP Készülék Katalógus használatát is bemutatja, amely egy fontos eszköz az SAP rendszerben található eszközök és szolgáltatások nyilvántartásához. Az adattárolás különböző lehetőségeit is tárgyalja, beleértve a helyi és felhőalapú adattárolást, valamint az adatok migrálását régi rendszerből az SAP-be. Végül, de nem utolsósorban, az SAP felhőalapú megoldásainak előnyeit és hátrányait is elemzi, amelyek kulcsfontosságúak a felhőalapú infrastruktúrák megértésében és alkalmazásában. A második részben a módszertani megoldások kerülnek elemzésre. A dependenciák azonosítását és a hiányosságok lehetséges kezelését tárgyalja, amelyek fontosak az SAP rendszer bevezetése során felmerülő problémák megértéséhez és kezeléséhez. A projektmenedzsment szabványok és módszertanok az SAP rendszer bevezetésekor is szerepelnek, amelyek segítenek a projekttervezésben és -menedzsmentben. A dokumentáció és adatvédelmi politikák az implementáció során is fontos szerepet játszanak, mivel ezek biztosítják az adatok biztonságát és a rendszer megfelelőségét. A tesztelések és minőségbiztosítás, valamint az SAP rendszer üzemeltetése és karbantartásának tervezése is szerepel, amelyek kulcsfontosságúak a rendszer hosszú távú stabilitásának és hatékonyságának biztosításához.A dolgozat harmadik részben az eszkaláció és kritikus helyzetek kezelését tárgyalja. Az eszkalációs folyamat kezelését és a kritikus helyzetek összpontosítását és kezelését tárgyalja, amelyek segítenek a váratlan helyzetek kezelésében és a rendszer stabilitásának fenntartásában. Az SAP rendszer hibaelhárítását és az összetett problémák megoldását is tárgyalja, amelyek segítenek a rendszer hosszú távú működésének biztosításában. A negyedik fejezetben ajánlásokat fogalmaz meg a projekt hatékonyságának javítására és a sikeres bevezetésre. Az SAP rendszer bevezetése előtt és közben alkalmazható módszertanok és technikák, valamint az SAP rendszer oktatási lehetőségei kerülnek bemutatásra. Ezek az ajánlások segítenek a rendszer hatékonyabb és sikeres bevezetésében, valamint a felhasználók képzésében. Összefoglalva, a szakdolgozat átfogó képet ad az SAP rendszer bevezetését támogató műszaki és módszertani megoldásokról, valamint a kritikus helyzetek kezeléséről és az SAP rendszer hatékony üzemeltetéséről. A munka hozzájárul az SAP rendszerrel kapcsolatos ismeretek bővítéséhez és a sikeres implementációhoz szükséges legjobb gyakorlatok megértéséhez. Ez a szakdolgozat értékes forrás lehet mindazok számára, akik az SAP rendszer bevezetését tervezik vagy már dolgoznak vele. A benne található információk és ajánlások segíthetnek a rendszer hatékonyabb és sikeres bevezetésében, valamint a rendszer hosszú távú működésének biztosításában.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gombkötő Ákos, Dr.
Belső
adjunktus; Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék; GKZ
Szarka Roland
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: integrált vállalatirányítási rendszer - ERP, projektmenedzsment, SAP integrált vállalatirányítási rendszer, szoftverbevezetés, vállalati informatika
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 16 Feb 2024 13:41
Utolsó módosítás: 17 Feb 2024 09:29
URI: https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/26344

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet