Kávéfogyasztás - avagy egy cseppnyi fekete boldogság és ami mögötte van

László Dorina (2021) Kávéfogyasztás - avagy egy cseppnyi fekete boldogság és ami mögötte van. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of lászló_dorina_2021máj_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
lászló_dorina_2021máj_publikus.pdf

Download (2MB) | Előnézet
[thumbnail of lászló_dorina_2021máj_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
lászló_dorina_2021máj_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (769kB)

Absztrakt (kivonat)

Azért választottam ezt a témát mert napjainkban szinte minden ember a napját egy jó erős kávéval kezdi. Mindenkinek megvan az a pillanat amikor hétfő reggel felkel és semmi másra nem vágyik csak egy finom kávéra. Ezért is esett a választásom egy konkrét márkára, ami nem más, mint a Nespresso. A dolgozatom tartalmazza a Nespresso stratégiai fókuszú elemzését majd ezt követi a helyzetelemzés. Megvizsgáltam a vállalkozás mikro-makro környezetét. Megfigyeltem milyen beszállítókkal működik együtt, valamint milyen versenytársakkal áll szemben a cég. A marketing-mix segítségemre volt pedig abban, hogy megtudjam mélyebben vizsgálni a márkaépítést gyakorlatban is, amelyben részleteztem a legújabb megoldásokat. Manapság rohanó életmódot élünk és ilyen gyorsan változnak a piaci trendek is napjainkban, így felkutattam a legújabb aktuális piaci trendeket mind hazai mind külföldi tekintettben. Készítettem egy kutatást ősszel, ami a kávézással kapcsolatos összes lehetséges kérdést boncolgatja. Például: leggyakrabban fogyasztott kávétípusok; kávéfogyasztás helye; legkedveltebb kávé márkák; márkatudat. Dolgozatom részleteibe menően ezt is kibontja meg még számos fontos tényezőt. Sajnos nem csak hazánkat hanem az egész világra ható globális felmelegedés zajlik, ami sajnos nem sok jóval kecsegtet nem csak a kávé tekintetében hanem összességében. Ha, így folytatódik tovább sajnos van egy rossz hírem az összes kávé imádó számára, mert lehetséges, hogy teljesen el fog tűnni vagy pedig luxus cikké fog válni. A témám úgy gondolom kiemelt szerepet kap a mindennapokat tekintve, hiszen, ahogy említettem majdnem minden ember a napját egy jó erős kávéval kezdi és nem utolsó sorban: ,, A kávé folyékony kreativitás” , így a lehetőségek megvalósítására is kiváló partner lehet. A minőség pedig közelebb van, mint azt gondolnánk. ,, What else?”

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika, Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné dr. Lendvai Marietta
Belső
Főiskolai docens; Logisztika, Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
Kardos János
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: márkaépítés - brandépítés, vállalati társadalmi felelősségvállalás - Corporate Social Responsibility - CSR, kávéfogyasztás, Nespresso, szokásvizsgálat, társadalmi felelősség - társadalmi felelősségvállalás, vevőélmény
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 21 Szep 2021 13:04
Utolsó módosítás: 21 Ápr 2022 11:16
URI: https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25826

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet