Egy sportklub marketing tevékenységének elemzése, finanszírozásának lehetőségei

Takács Virág Vivien (2022) Egy sportklub marketing tevékenységének elemzése, finanszírozásának lehetőségei. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of takács_virág_vivien_2022máj_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
takács_virág_vivien_2022máj_publikus.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of takács_virág_vivien_2022máj_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
takács_virág_vivien_2022máj_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (284kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájául egy sportklub finanszírozási lehetőségeit, és marketing tevékenységének vizsgálatát választottam. Élsportolóként szinte nap mint nap látom és megtapasztalom a terület kihívásait és megoldásra váró problémáit. Nagy hátrányban van a karate és emellett az összes küzdősport, a látvány csapatsportokkal szemben, pedig eredményesség tekintetében jóval előrébb tart, mint például a labdarúgás. A dolgozatomban először bemutatom a főbb piaci trendeket és a vizsgált sportágat, s annak sajátosságait, majd marketing fókuszú megközelítésben elemzem a középpontban álló karate klubot. Ezt követően a finanszírozási lehetőségeket veszem sorra elméleti, majd gyakorlati oldalról a sportegyesületre hangoltan, s keresem a választ, hogy milyen újszerű megoldások kínálkozhatnak a jövőre vonatkozóan? Az elmúlt időszakban digitális térbe helyeződött át a marketing. Ezeknek a felületeknek egy részét már készség szinten használjuk, de vannak olyan területek amelyeket még mi is most tanulunk és próbálunk hasznosítani. A Facebook adta lehetőségeket már maximálisan kihasználjuk, az Instagram használatában középhaladó szinten vagyunk. A Tiktok használatában még az elején járunk, de minden lehetőséget kihasználunk annak érdekében, hogy sportegyesületünk a lehető legjobban tudja alkalmazni a közösségi oldalak adta lehetőségeket. Megtaláltuk a fejlődés zálogát a digitális világban. A küzdősportokat az állam és az önkormányzatok nem vagy csupán kis mértékben támogatják, ezért az edzéslátogatás, sok esetben a versenyeztetés is csak akkor működik, ha a szülők részt tudnak venni a sportolók versenyeztetésének és felkészülésének pénzügyi támogatásában. A küzdősportok fejlődésének elengedhetetlen eleme a nagyobb mértékű állami források nyújtása. Ha nagyobb mértékű támogatásokhoz jutnak a nem látványsportok, akkor sokkal nagyobb mértékű lesz a fejlődés. Így is sokkal eredményesebbek ezek a sportágak, mint a csapat-látványsportok, de a támogatások hatására még nagyobb eredmények születnének.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné dr. Lendvai Marietta
Belső
főiskolai docens; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
Rétai Balázs
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: 4P - Product, Price, Place, Promotion, 7P marketingmodell, marketing mix, sport - testmozgás, sportfinanszírozás
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 29 Jún 2022 11:59
Utolsó módosítás: 05 Júl 2022 12:08
URI: https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25979

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet