Hotel Kapitány Wellness Superior CMS rendszerének bemutatása és online szobafoglalások jelene, jövője

Kiss Virág (2021) Hotel Kapitány Wellness Superior CMS rendszerének bemutatása és online szobafoglalások jelene, jövője. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of kiss_virág_2021jan_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
kiss_virág_2021jan_publikus.pdf

Download (2MB) | Előnézet
[thumbnail of kiss_virág_2021jan_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
kiss_virág_2021jan_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (660kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomnak főbb témája a Hotel Kapitány Wellness**** Superior szobafoglalási rendszerének működése, felépítése és használata. A CMS rendszer azaz a Content Management System egy tartalomkezelő rendszer, ami nagyban segíti a szálloda hírnevének növelését. Segítségével személyre szabható a weboldal, így az komfortos élményt biztosít a vendégek, illetve a leendő vendégek számára. A tárolt adatok megoszthatóvá válnak a felhasználók között, így hatékony segítséget nyújt a munkavégzésben. Dolgozatomban kitérek a vendégélményekre, pozitív és enyhén negatív irányban is, ezek vendégértékelések formájában olvashatóak. Megismerhetjük Sümeg városának főbb nevezetességeit, valamint megtudhatjuk, hogy a Szálloda milyen szolgáltatásokat nyújthat a pihenni vágyók számára. A menedzsment kialakítása is egy fontos lépés ahhoz, hogy a foglalások mértékét megnöveljük, hiszen mostanra rengeteg digitális eszköz áll rendelkezésünkre. Segítségükkel a Szálloda megvalósíthatta terveit, amik elősegíthetik a túlfoglalás veszélyének lehetőségét, valamint csökkenthetik az adminisztrációra fordított időt. Ezek pedig a következőek: Roomsome, az online check-in és az elektronikus számlázás. A Roomsome a Zadír CMS rendszerén belül található hasznos funkció. A Roomsome segítségével szobatípusonként, az elérhető szolgáltatások és kedvezmények feltűntetésével együtt átláthatóságot biztosít a felhasználó számára. Egy automatizált rendszert ismerhetünk meg, aminek segítségével és alkalmazásával elkerülhető a hibalehetőség. Rengeteg információt tár elénk, amik nélkül már elképzelhetetlen lenne, a szobafoglalás. Elkészíthetjük személyes ajánlatainkat, amik alapján a vendég eldöntheti szándékát, hogy elfogadja-e a meghatározott összeget a megfelelő csomaggal. A megadott információk segítségével az összeg meghatározására szükségünk van a kalkulátorra. A megfelelő időpont és a pontos létszám megadásával a rendszer kiszámolja a pontos foglalási összeget. Megkérdeztem a Hotel Kapitány Wellness **** Superior értékesítéséi dolgozóit, hogy miként vélekednek a használt CMS rendszerről és funkcióiról. Takács Eszter és Szentes Barbara készségesen álltak a rendelkezésemre. Kutatásom célja az volt, hogy megtudjam tényleg azok a feltételek és ígéretek teljesültek, amiket a Morgens Design kínál számunkra.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika, Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné dr. Lendvai Marietta
Belső
főiskolai docens; Logisztika, Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
Böjte Éva
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: hotel, online foglalási rendszer, Sümeg (Veszprém), szálloda - szállodaipar - hotel, szobafoglalás, tartalomkezelő rendszer - CMS rendszer
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 14 Szep 2021 08:29
Utolsó módosítás: 14 Szep 2021 08:29
URI: https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25734

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet