Szállítói kapcsolatkezelés és költséghatékonyság a vegyi anyagok beszerzésében

Czigány Cintia (2024) Szállítói kapcsolatkezelés és költséghatékonyság a vegyi anyagok beszerzésében. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of czigány_cintia_2024jan_titkos.pdf] PDF
czigány_cintia_2024jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 12 December 2028.

Download (4MB)
[thumbnail of czigány_cintia_2024jan_embargó_engedély.pdf] PDF
czigány_cintia_2024jan_embargó_engedély.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (100kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom részletes és alapos elemzést kínál a vállalati beszerzés terén, kiemelt figyelmet szentelve a fenntarthatóság és hatékonyság szempontjainak. Az értékláncokban bekövetkező gyors változások és a globalizáció hatására a beszerzési stratégiák kulcsszerepet játszanak a vállalatok sikeres működésében. Ennek megfelelően célom, hogy a kutatás során mélyebb betekintést engedjek ezen területekbe és olyan megközelítéseket találjak, amelyek támogatják a vállalatokat a versenyképesség növelésében és a fenntartható üzleti gyakorlatok bevezetésében. A kutatás alapját az irodalomkutatás képezte, amely során áttekintettem a beszerzési stratégiák, fenntarthatóság és hatékonyság legfrissebb elméleti és gyakorlati eredményeit. Emellett esettanulmányok elemzését, valamint táblázatokkal, diagramokkal és számolásokkal támasztottam alá a szakértők gyakorlati nézőpontjait és tapasztalatait. Az eredmények számos fontos tényezőre irányítják a figyelmet. A fenntarthatósági elvek és a hatékonyság integrálása a beszerzési stratégiákba kulcsfontosságú a vállalatok hosszú távú sikeréhez. Azok a vállalatok, amelyek sikeresen alkalmazzák ezeket az elveket, nemcsak a környezeti és társadalmi felelősségvállalás terén lehetnek élvonalbeli szereplők, hanem javíthatják a költséghatékonyságot és növelhetik a versenyképességüket is. Az ajánlások és tanulságok, amelyeket levonok, nem csupán az elméleti síkra korlátozódnak, hanem a gyakorlati alkalmazhatóság szempontjából is kiemelkednek. A kutatásból származó javaslatok segíthetik a vállalatokat a fenntartható és hatékony beszerzési gyakorlatok tervezésében és végrehajtásában. A kutatásban az is hangsúlyt kap, hogy a vállalatoknak nemcsak a jelenlegi kihívásokra kell reagálniuk, hanem előrelátónak is kell lenni, hogy sikeresen alkalmazkodjanak a jövőbeli piaci változásokhoz. A változékony környezetben való navigálás és a fenntartható üzleti modell kialakítása stratégiai prioritásnak kell lennie. Ezzel a szakdolgozattal a beszerzés terén tevékenykedő vállalatoknak szeretnék elméleti és gyakorlati útmutatást nyújtani a fenntarthatóság és hatékonyság területén. Célom az, hogy az általam bemutatott tanulságok segítségével a vállalatok képesek legyenek fejleszteni és finomítani beszerzési stratégiáikat a dinamikus üzleti környezetben való sikeres navigáció és a hosszú távú versenyképesség elérése érdekében.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fehér Norbert
Belső
mestertanár; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
Zsemberi Erzsébet
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: beszállító, beszerzés, Flextronics International Kft., kapcsolatkezelés, költséghatékonyság, Kraljic mátrix - Kraljic modell, vegyi anyagok
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 16 Feb 2024 13:41
Utolsó módosítás: 17 Feb 2024 11:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet