Vállalatirányítási rendszer műveleti idő visszajelentő modul bevezetése egy vállalatnál

Megyesi Ádám Levente (2024) Vállalatirányítási rendszer műveleti idő visszajelentő modul bevezetése egy vállalatnál. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of megyesi_ádám_levente_2024jan_titkos.pdf] PDF
megyesi_ádám_levente_2024jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 20 December 2028.

Download (2MB)
[thumbnail of megyesi_ádám_levente_2024jan_embargó_kérelem.pdf] PDF
megyesi_ádám_levente_2024jan_embargó_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (112kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban egy vállalatnak a legfontosabb eszközei közé sorolható az általuk használt vállalatirányítási rendszer, szakdolgozatomban ezt szeretném bemutatni, hét féléven keresztül szerzett tapasztalataim alapján a Ganzeg Kft. berkein belül. Majd az ERP rendszer verzió újítás által szembejövő nehézségeket és legfőképpen, az ez által elérhetővé vált dolgozói visszajelentő modul bevezetését, mely megkönnyíti a produktív alkalmazottak munkavégzését és a gyártásban levő termékek követését és az adatok elemzését. Azért erre a témára esett a választásom, mivel nagyon időszerűnek tartom, illetve minden területen hasznosítható. Célom a dolgozattal, az ABAS visszajelentő rendszer megismertetése az olvasóval. Kezdve a lehetőséggel, hogy az ERP verzió újítás lehetővé tette az integrációt a számítógépes és a táblagépen futó ABAS között. Ehhez az informatikai előrelépéshez szüksége volt a cégnek, új Windows 10 operációs rendszerű számítógépekre, ZEBRA ipari minősítésű táblagépekre és arra, hogy a cég területén elhelyezkedő csarnokok, műhelyek mindegyike WIFI hálózattal legyen ellátva. A következő lépes a visszajelentő webes felület létrehozása, olyan módon, hogy a felhasználó a lehető legegyszerűbb kezelhetőséget és leggyorsabb működést, folyamatosságot kaphassa meg, különösebb betanítás nélkül. Munkájában könnyítse és ne zökkentse ki abból. Az ehhez tartozó háttérfolyamatokat is részletezem, illetve a felületen történő visszajelentések ABAS-ban megjelenő információit. A gyártási listák rendkívül fontos szerepet játszanak a verzió újításban és az új modul bevezetésében, mivel teljes átalakításon mentek keresztül, ennek elvéről és szerepéről is szó lesz, beleértve a műveleteket is. Illetve, a raktárhelyek számának növekedését is megválaszolom. A dolgozóknak kiadott munkapapírok elengedhetetlen lépései a gyártási és visszajelentési folyamatnak, ezért részletesen mutatom be azokat. Gazdasági szempontból is elemzem az ERP újítást és a visszajelentő modul hasznosságát. Majd, hogy átlátható legyen a Ganzeg Kft. működése, egy vevői megrendelés teljesítését ismertetem, a folyamatain keresztül. Duális tanulmányaim és a szakmai gyakorlat keretein belül szerzett tapasztalataim alapján, három javaslatot fogalmazok meg. Elsőként a logisztikusok dolgát könnyíteném meg az átraktározandó tételek vizuális megjelenítésével, segítve ezzel, a régi folyamatban megtalálható felesleges telefonhívások és lekérdezések elkerülését. Második javaslatom a visszajelentő felületre irányul, hogy az, a lehető legkényelmesebben legyen használható és minden nehézség nélkül működjön. Végül, a gyártásban lévő és már visszajelentéseket tartalmazó, megrendelt termékek lecsökkent mennyiségét szeretném növelni, a partnercégek által rendelt termékek gyártásának előrehozatalával és megrendelések növelésével.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Informatikai Rendszerek és Alkalmazásai Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fehér Norbert
Belső
mestertanár; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
Némethy Attila
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: ABAS, dolgozói visszajelentés, gyártáskövetés, integrált vállalatirányítási rendszer - ERP, webes felület
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 16 Feb 2024 13:41
Utolsó módosítás: 16 Feb 2024 14:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet