Az Edelmann Hungary Packaging Zrt. alapanyag logisztikájának elemzése és új innovációs polcrendszerének bemutatása

Klinger Csaba Dávid (2024) Az Edelmann Hungary Packaging Zrt. alapanyag logisztikájának elemzése és új innovációs polcrendszerének bemutatása. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of klinger_csaba_dávid_2024jan_titkos.pdf] PDF
klinger_csaba_dávid_2024jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 19 December 2028.

Download (3MB)
[thumbnail of klinger_csaba_dávid_2024jan_embargó.pdf] PDF
klinger_csaba_dávid_2024jan_embargó.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (91kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fókuszában az Edelmann Hungary Packaging Zrt. alapanyag-logisztikájának és tervezett innovatív polcrendszerének átfogó elemzése állt, melynek elsődleges célja a vállalat raktár és készletezési stratégiáinak lényeges fejlesztése az innováció által. A vizsgálat során részletesen feltártam, hogy az innováció milyen mértékben képes javítani az alapanyagok tárolási hatékonyságát, csökkenteni az időveszteségeket, valamint minimalizálni az alapanyagok sérülékenységét. Az elemzés során alaposan megvizsgáltam az Edelmann Hungary Packaging Zrt. jelenlegi alapanyag logisztikáját és raktárstratégiáit, kiemelve a folyamatok esetleges hiányosságait és kihívásait. Az innováció bevezetése, mint hatékony válasz a felmerülő problémákra, kiemelkedő fontosságúvá vált. A tervezett polcrendszer részletes kritikai értékelése során hangsúlyoztam a potenciális előnyöket és a stratégiai területeket, ahol a fejlesztések maximalizálhatják a hatékonyságot és csökkenthetik a költségeket. A dolgozat további részében részletesen bemutattam az innováció bevezetéséhez kapcsolódó terveket és stratégiákat, rávilágítva arra, hogyan segítheti a vállalatot a versenyképesség növelésében és a fenntartható működés kialakításában. A szakdolgozat készítése során mind kvalitatív, mind kvantitatív elemzési módszereket alkalmaztam, kihasználva a logisztikai és raktározási területre vonatkozó releváns szakirodalmakat, valamint a vállalat belső információit. Az eredmények további mélyítése érdekében mélyinterjúkat készítettem a vállalat szakértőivel, melyek segítségével mélyebb betekintést nyertem a témába és a vállalat belső működésébe. Az átfogó elemzés eredményeként a szakdolgozat hangsúlyozza, hogy az innováción keresztül milyen jelentős előre lepéseket érhetünk el az Edelmann Hungary Packaging Zrt. alapanyag logisztikájában és raktárstratégiáiban. Ez a megközelítés nem csupán a vállalat versenyképességét fokozhatja, hanem szerves része lehet a fenntartható üzleti működés kialakításának. Ezen eredmények alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az ilyen jellegű fejlesztési lépések nem csupán a szervezet számára, hanem a szélesebb logisztikai és üzleti közösség számára is értékes példát szolgáltathatnak a hatékony és fenntartható működés érdekében.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balogh Roland
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Fehér Norbert
Belső
mestertanár; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: alapanyag, innováció, logisztika, polcrendszer, raktár - raktározás
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 16 Feb 2024 13:41
Utolsó módosítás: 16 Feb 2024 13:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet