Az ügyfélszolgálatok változó világa: Trendek és kihívások az E.ON ügyfélszolgálatán

Jóna Máté Benedek (2024) Az ügyfélszolgálatok változó világa: Trendek és kihívások az E.ON ügyfélszolgálatán. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of Jóna_Máté_Benedek_2024jan_titkos.pdf] PDF
Jóna_Máté_Benedek_2024jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 20 December 2028.

Download (1MB)
[thumbnail of jóna_máté_benedek_2024jan_embargó_kérelem.pdf] PDF
jóna_máté_benedek_2024jan_embargó_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (112kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom az ügyfélszolgálat jelenlegi világának bemutatására összpontosult, ezen belül is: az ügyfélszolgálat fajtáira és a digitalizáció fejlődésére és a pandémia hatására összpontosult. A dolgozatom célja az volt, hogy bemutassam és elemezzem az utóbbi 5 évben az elektronikus és személyes ügyfélszolgálatot. Továbbá az online világ térnyerésére az E.ON-ban, az applikáció és a portál térhódítása volt az első elemzett hipotézisem. A kapott adatok segítségével és az aktivitás mérésével az elemzések segítségével valós képet kaptunk az online ügyfélkiszolgálás jelenlegi helyzetére és a hipotézisem alátámasztásra került. A dolgozatomban elemeztem a telefonos, írásos, ezen belül e-mailes és postai megkereséseket, illetve a személyes és a pandémia időszakában bevezetett Videochates ügyintézést is. Az elemzéseimről összességében kiderült, hogy a személyes és postai ügyfélmegkeresések csökkenő tendenciát mutatnak az évek során, míg az elektronikus online térben való ügyintézés évről évre növekedik. A második hipotézisem a mesterséges intelligencia hatása volt az ügyfélkiszolgálásra. Ennél a résznél bemutattam, hogy az E.ON, hogyan használja globálisan a mesterséges intelligenciát, milyen hatással van az ügyintézésre és a Chatboti létrejöttével bemutattam az E.ON által működtetett chatbotot. A jövőt illetően számos kihívás és fejlődési lehetőség van az AI működtetésében az ügyfélkiszolgálás számára, amit szempontok alapján leírtam a dolgozatomban. A dolgozatomban továbbá kiemelt szerepet kapott az ügyfélelégedettség, panaszkezelés és ügyfélközpontúság fontossága. Az ügyfél-elégedettségre egy példát is hoztam a dolgozatomban, ami az ügyfél-elégedettség növelését mutatta be az E.ON ügyfelek körében. Összességében a kihívások és a trendek alakulása, változása az utóbbi 5-10 évben érzékelhető változást eredményezett az ügyfélszolgálaton, ami egyrészt hatással volt a belső ügyfelek, vagyis az ott dolgozók munkájára, illetve a külső ügyfelekre, akiknek a pandémia hatására az online térben való ügyintézésre kellett áttérniük. A digitalizáció hatása és fejlődése az ügyfélszolgálat világára is már hatással van, amit a számok és az elemzett diagramok is alátámasztanak az E.ON ügyfélszolgálatán. A dolgozatom kutatómunkája és célja erre a fejlődésre és térhódításra összpontosult, amiről pontos képet kaptam és a témával kapcsolatos tudásom hasznos információkkal és elemzésekkel bővült.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Cseke Árpád
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Kovács Rita
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Kovács Rita
Külső
óraadó; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: ügyfelek, ügyfélelégedettség, ügyfélélmény, ügyfélpanasz, ügyfélszolgálat
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 16 Feb 2024 13:40
Utolsó módosítás: 17 Feb 2024 12:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet