A bankok tudásmegosztó szerepe a vállalkozások pénzügyi kutúrájának fejlesztésében

Vizi Tímea (2021) A bankok tudásmegosztó szerepe a vállalkozások pénzügyi kutúrájának fejlesztésében. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of vizi_tímea_TDK dolgozat_2021.pdf] PDF
vizi_tímea_TDK dolgozat_2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

De mi is az a tudás? Hogy ágyazódik be a tudásmenedzsment a vállalatok életébe? Dolgozatom első pontjában a tudást közelítem meg elméleti oldalról, valamint ismertetem a tudásalapú gazdaságot és a Magyarországon érvényes KKV szektorra vonatkozó stratégiai tervet. Külön kitérek a helyi tudás értelmezésére és fontosságára, hiszen ez a témakör rengeteg potenciált jelent a régiók számára. Pályamunkám következő részében a tudásmenedzsment jelenségét mutatom be elméleti oldalról, és ábrázolom kedvező kiépítését és alkalmazását. Kitérek a hátráltató tényezőkre is, valamint ismertetem a versenyképesség és a tudásmenedzsment kapcsolatát. Ezek után a pénzügyi kultúra fontosságával folytatom munkámat, mely során elméleti megközelítésből is bemutatom ennek kialakulását, valamint a Magyarországon jelenleg uralkodó helyzetet is ismertetem. A KKV szektor és a pénzügyi kapcsolatát is elemzem, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztésére vonatkozó trendekről is képet adok. Dolgozatom részét képezi a hazai nagybankok tudásmegosztó stratégiája, így bemutatom, hogy hitelkonstrukcióik mellett milyen tudásalapú segítséget nyújtanak a vállalkozások számára. Úgy gondolom, hogy a hitelintézetek versenyképessége túlmutat a termékpalettájukon és ahhoz, hogy kiemelkedjenek versenytársaik közül, elengedhetetlen hogy plusz szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek. Munkám zárásaként saját kutatásom eredményeit ismertetem, amit a Zala megyei térségben végeztem a vállalatok között, valamint a felméréssel kapcsolatos észrevételeimet és javaslataimat is megfogalmazom.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Számvitel Intézet

Szak

Pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné Lendvai Marietta, Dr.
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: bank - bankügy, tudásmegosztás, pénzügyi kultúra - pénzügyi tájékozottság, tudásmenedzsment, kis- és középvállalkozás - KKV
Felhasználói azonosító szám (ID): Ármin Szekér
Dátum: 07 Nov 2023 12:45
Utolsó módosítás: 07 Nov 2023 12:45

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet