Farkas Flóra (2021) Vírusosan mennyit fogyasztunk? : Az élelmiszer-kiskereskedelem helyzete a válság alatt. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.
PDF
farkas_Flóra_TDK dolgozat_2021.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatásom fő célja, hogy megvizsgáljam, milyen hatással volt a pandémia a fogyasztásunkra, mindezt az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalkozások helyzetelemzésén keresztül szemléltetve. Kiemelném, hogy a kutatás során a vállalkozási oldalról, teljesítményük mérésén keresztül vizsgálom a fogyasztás lehetséges változását 2018-2020 közötti gazdasági években. A kereskedelmi szektoron belül kutatásom fókuszába az élelmiszer-kiskereskedelem helyzetét állítottam. Ennek oka, hogy a kiskereskedelem a végső fogyasztók – vagyis a háztartások – számára kínálja elsődlegesen termékeit. Másrészről pedig azért az élelmiszer árucsoportot emeltem ki, mivel 2020-ban a kiskereskedelem döntő többségét az élelmiszer jellegű kereskedelem tette ki. Ezen túl az általam megvizsgált áruház-láncok a fő tevékenységük mellett melléktevékenységként egyéb árucsoporthoz tartozó árucikkeket is kínálnak a fogyasztók számára. Az elmúlt időszak a járványról szólt, ennek következtében az általam választott téma feldolgozása mindenképpen aktuálisnak tekinthető. Ha a vírus korábbi hullámaihoz hasonlóan korlátozások várhatóak, az újra komoly hatással lehet az élelmiszer-kiskereskedelemre.
Intézmény
Pannon Egyetem
Kar
Tanszék
Szak
A képzés szintje
alapképzés
Konzulens(ek)
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | Covid-19 - Koronavírus, Covid-19 járvány - Koronavírus járvány, fogyasztás, fogyasztó - vásárló - vevő, piac - piaci környezet, kiskereskedelem, élelmiszer-kereskedelem, empirikus kutatás |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Ármin Szekér |
Dátum: | 07 Nov 2023 11:58 |
Utolsó módosítás: | 07 Nov 2023 11:58 |
Actions (login required)
Tétel nézet |