Újragondolt családvédelmi program – avagy az érem másik oldala

Végh Viviána Anna; Szabó Kinga (2020) Újragondolt családvédelmi program – avagy az érem másik oldala. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szabó_kinga, végh_viviána_anna_2020TDK.pdf] PDF
szabó_kinga, végh_viviána_anna_2020TDK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (842kB)

Absztrakt (kivonat)

Tanulmányunkat a következő módon építettük fel: az első részben több hazai és nemzetközi szakirodalom segítségével adunk egy általános helyzetképet a nemzetközi és a magyar népesség helyzetéről. Bemutatjuk, hogy hogyan változik a gyermekvállalás, majd ezután rátérünk a két fő témánkra, mely a spontán elvetélés és az IVF-kezelés. Az előbbi esetében ismertetjük a problémát és annak nagyságrendjét, az utóbbinál pedig felvázoljuk, hogy jelenleg mi a bevett szokás ezekben az esetekben. Ezt követően a 3. fejezetben ismertetjük a dolgozat készítése során alkalmazott módszereket, majd a 4. fejezetben pedig bemutatjuk munkánk célját. Ezután pedig felvázoljuk az általunk ajánlott megoldást a spontán vetélés esetében, majd ahhoz hasonlóan javaslatokat teszünk a lombikhoz kapcsolódó problémák megszüntetésére. Ezen a programok lehetőséget adnak az érintetteknek, hogy még többet tehessenek a gyermekvállalásért.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Számvitel Intézet

Szak

Pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné dr. Lendvai Marietta
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: családvédelemi program, nemzetközi kitekintés - nemzetközi összehasonlítás, szociológia, gyermek- és ifjúságvédelem, gyermekvállalás, IVF - In vitro fertilizáció (kezelés)
Felhasználói azonosító szám (ID): Ármin Szekér
Dátum: 07 Nov 2023 10:50
Utolsó módosítás: 07 Nov 2023 10:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet