Vállalati életút elemzése a Haris Digital Engineering Kft. esetében

Horváth Katalin (2020) Vállalati életút elemzése a Haris Digital Engineering Kft. esetében. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of horváth_katalin_2020TDK.pdf] PDF
horváth_katalin_2020TDK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom fő kérdése, hogy a vállalati életciklus modell milyen összefüggésben van egy startup cég pénzügyi mutatóival? A kérdés megválaszolásához a különböző életciklus modell elméleteket mutatom be, többek között Adizes modelljét. Ismertetni fogom, hogy mit is takar valójában a startup fogalom, milyen finanszírozási lehetőségei vannak az induló vagy korai fázisban levő vállalkozásoknak. Elemzésem fókuszában a Haris Digital Engineering Kft. áll. A jelenleg még startup céget elemzem egy kiválasztott életciklus modell és különböző pénzügyi mutatók szerint, ezt követően egy hasonló életkorú vállalkozással hasonlítom össze a céget azonos életkori szakaszában. Az összehasonlítás alapja a pénzügyi mutatók. Kutatásom első része a szakirodalom áttekintésére épül, míg második része a szakirodalom alapján végzett vizsgálat a két vállalat adatai felhasználásával.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Számvitel Intézet

Szak

Pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Márkus Mónika
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: Haris Digital Engineering Kft. (Zalaszentgrót), startup, történeti áttekintés, vállalati életciklusok, életciklus modell, Timmons modell, Adizes modell, Chatboss Kft. (Győr), összehasonlító elemzés, pénzügyi mutatók, likviditás - fizetőképesség
Felhasználói azonosító szám (ID): Ármin Szekér
Dátum: 06 Nov 2023 13:50
Utolsó módosítás: 06 Nov 2023 13:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet