Lakossági ismeretek és attitűdök a közösségi finanszírozásról

Bacsi Mihály; Gáspár Péter Gáspár (2019) Lakossági ismeretek és attitűdök a közösségi finanszírozásról. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of bacsi_mihály, gáspár_péter_gáspár_2019TDK.pdf] PDF
bacsi_mihály, gáspár_péter_gáspár_2019TDK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásunkban egy online kérdőív keretein belül vizsgáljuk a magyarországi lakosság alapvető ismereteit és hozzáállását a közösségi finanszírozáshoz. A kérdőív kérdéseivel arra keresünk választ, hogy mennyire ismerik a lakosok a közösségi finanszírozásra használt platformokat, mit gondolnak ezek megbízhatóságáról, és hogy mely kockázati tényezőket tartják a legjelentősebbnek. A kérdőív angol nyelven is elérhető külföldi kitöltők számára, és a két felmérés végső eredményeit összehasonlítva következtetéseket vonunk le arra vonatkozóan, hogy mekkora hajlandóság mutatkozik a hazai és külföldi lakosság részéről arra, hogy közösségi finanszírozás által támogassanak számukra szimpatikus projekteket vagy nemes ügyeket. Kutatásunk fő kérdése az, hogy a közösségi finanszírozás a mikro-, kis- és középvállalkozások, startupok meghatározó finanszírozási formájává válhat-e nemcsak az amerikai és brit piacokon, de Közép-Kelet-Európában, így Magyarországon is?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Gazdálkodási és Menedzsmnet

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsné Lendvai Marietta, Dr.
Belső
NEM RÉSZLETEZETT
Antal Anita, Dr.
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: közösségi finanszírozás - crowdfunding, finanszírozás, Kickstarter (közösségi finanszírozási portál), GoFundMe (közösségi finanszírozási portál), banki hitelezés, faktoring, történeti áttekintés, nemzetközi kitekintés - nemzetközi összehasonlítás
Felhasználói azonosító szám (ID): Ármin Szekér
Dátum: 02 Nov 2023 14:21
Utolsó módosítás: 02 Nov 2023 14:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet