Merjünk nagyot álmodni? - Tudatosság és a véletlenek szerepe egy vállalkozás növekedésében

Farkas Rebeka (2019) Merjünk nagyot álmodni? - Tudatosság és a véletlenek szerepe egy vállalkozás növekedésében. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of farkas_rebeka_2019TDK.pdf] PDF
farkas_rebeka_2019TDK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (962kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témaválasztását az motiválta, hogy már 2 éve dolgozom duális gyakornokként a Szabadics Zrt-nél. Ezalatt az idő alatt betekintést nyerhettem egy vállalkozás működésébe. Kíváncsi természetemnek köszönhetően, aktuális számomra ez a témaválasztás mivel mindig is érdekelt, minek köszönhetően tart ott a cég, ahol most. Milyen döntéseket hoztak akár 10 vagy 20 évvel ezelőtt, ami azt eredményezte, hogy Magyarország egyik legsikeresebb építővállalatává nőtte ki magát? Különleges helyzet ez mert nem egy nemzetközi nagyvállalathoz kerültem, így akár a tulajdonosokkal is lehetőségem nyílik megvitatni a fent említett kérdéseket. Kutatásom célja annak vizsgálata, hogy milyen döntések és elhatározások útján jutott el jelenlegi méretéig a vállalat. Kiemelt figyelmet fordítok a családi vállalkozások utódlási kérdéseinek is. Dolgozatom írása során részletesen tanulmányoztam a Szabadics Zrt. történetét, fejlődését és átalakulásait, hogy valós képet kaphassak arról milyen vezetői vagy menedzseri döntések szükségesek ahhoz, ilyen dinamikus fejlődés menjen végbe. A téma vizsgálata közelebb vezet ahhoz, hogy megválaszoljuk a címben feltett kérdést: Merjünk nagyot álmodni?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Gazdálkodási és Menedzsmnet

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Zsupanekné Palányi Ildikó, Dr.
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: vállalkozás - vállalat, építőipar - építészet, Szabadics Zrt. (Zalakaros), leányvállalat, Adizes modell, Timmons modell, vállalatnövekedés, Jávor modell, vállalatelemzés, történeti áttekintés, döntésanalízis - döntéselemzés
Felhasználói azonosító szám (ID): Ármin Szekér
Dátum: 02 Nov 2023 14:06
Utolsó módosítás: 02 Nov 2023 14:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet