Az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal készletezési és leltározási feladatai

Róka Dávid (2023) Az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal készletezési és leltározási feladatai. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of róka_dávid_2023jan.pdf] PDF
róka_dávid_2023jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozati témaként az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal készletezési és leltározási feladatai egy érdekes témának hangzik. Főcélom ennek a dolgozatnak a megírásával az volt a témával kapcsolatban, hogy bemutathassam gyakorlatias módon, hogy a törvényi háttér segítségével és természetesen annak megfelelően, milyen módszerekkel tud hatékonyan működni egy költségvetési szerv, vagy pont, hogy menyire nem tud hatékonyan működni, esetlegesen milyen likviditási problémák merülnek fel a helytelen készletezési szokásai miatt vagy a nem megfelelő leltározási szabályzata, rendszere miatt. Olyan tényeket vizsgálok meg gyakorlati szemszögből, hogy milyen készletei vannak a hivatalnak, hogyan vezeti a nyilvántartást és milyen módon leltározik. Fontos itt leírni, hogy mindennek alapja az elméleti háttér, hogy mennyire lett jól megírva a témában említett szabályzati dokumentum. Ilyen eszközökkel a kezemben egy képet akarok vetíteni, hogy egy költségvetési szerv, mely korlátozott forrásokkal rendelkezik, hogyan tud magának plusz bevételt teremteni. A dolgozatomban először felvázolom, hogy egy közös hivatal hogyan működik, milyen környezetben kell elhelyezni és mégis mi célból jön létre, milyen feladatai vannak. A következő fejezetekben olvasható, hogy általánosságban mit kell tudni a készletezésről, illetve a leltározásról. Milyen törvényi környezetben találhatók meg és hogy egy gazdálkodó szervnek, vagy egy költségvetési szervnek milyen előírásoknak kell megfelelnie, ahhoz, hogy szabályosan működhessenek. Ebben a fejezetben némi gyakorlati részt is már megemlítek, hogy miképpen lehet bizonyos feladatokat a gyakorlatban elvégezni, hogy az az előírt szabályoknak is megfeleljen. A következő fejezetekben pedig konkretizálva az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatalra, annak szabályzatait felhasználva és a saját munkahelyi tapasztalataimra támaszkodva megfogalmazom, hogy elméleti és gyakorlati szinten hogyan valósul meg, mint a készletezés, mint a leltározás. Az összefoglaló részben kitérek két fontos pontra mely az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal likviditását növelheti, hogyha 62 alkalmazná a felvetést, mi szerint a könyvekből kivezetett eszközöket árverésen értékesítené, illetve a környéken növelhetné reputációját és semmilyen kár nem érné azzal, ha ezeket az eszközöket térítés nélkül átadná valamelyik intézménynek.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Szak

pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kiss Gábor Antal
Belső
mesteroktató; Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék; GKZ
Sebők Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: helyi önkormányzat - települési önkormányzat, készletgazdálkodás - készletértékelés, készletnyilvántartás, leltár - leltározás, Őriszentpéter (Vas), szabályzat
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 03 Feb 2023 11:24
Utolsó módosítás: 03 Feb 2023 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet