Készülékbeszerzési lehetőségek az Audi Hungaria Zrt. berendezés-/készülékgyártás területén

Császár Krisztina (2022) Készülékbeszerzési lehetőségek az Audi Hungaria Zrt. berendezés-/készülékgyártás területén. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of császár_krisztina_2022máj_titkos.pdf] PDF
császár_krisztina_2022máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 30 Június 2027.

Download (2MB)
[thumbnail of császár_krisztina_2022máj_embargó_engedély.pdf] PDF
császár_krisztina_2022máj_embargó_engedély.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (101kB)

Absztrakt (kivonat)

A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy a nagyvállalatok beszerzési menedzsmentje jól kidolgozott legyen és minden a legoptimálisabb folyamat szerint menjen végbe. Főként emiatt is tartottam fontosnak, hogy megvizsgáljam az Audi Hungaria Zrt. szerszámgyárának beszerzési menedzsmentjét, hiszen az ellátási lánc problémáknak köszönhetően a magyarországi gyárban is egyre jobban fel kell készülni a beszerzési nehézségekre. Ezen problémákból is látszik, hogy milyen fontosak az egyes lánctagok az ellátási láncokban, ennek menedzselése is nagy kihívást jelentő feladat. Témaválasztásom fő oka, hogy egy multinacionális vállalat beszerzési menedzsmentjének vizsgálata, valamint egy innovációs lehetőség felvázolása és megvalósíthatóságának elemzése a projektek megvalósításánál nagyon érdekes lehet, mindemelett pedig nagyon hasznos lehet a vállalat és a részleg szempontjából is. Jelenleg is az Audi Hungaria Zrt. gyakornoka vagyok, emiatt is a téma közel áll a szívemhez. Mindennapi feladataim is visszatükröződnek a dolgozatomból. A részleg szempontjából hasznos a téma dolgozatba foglalása, mivel így nagy mennyiségű dokumentációra támaszkodhatnak a jövőbeli munkájuk során. Dolgozatomban megvizsgáltam, hogy az Audi ingolstadti telephelyén dolgozó műszaki ügyintézők folyamatai alapján meg lehetne-e valósítani egy hasonló teljes projekt készülékeire kiterjedő beszerzési folyamatot. Ehhez elsősorban ismertettem a teljes ingoltadti munkafolyamatot, majd felvázoltam, hogy milyen szempontok megvalósulása során mehetne végbe egy hasonló eljárás a projekt készülékeinek beszerzésére vonatkozóan a győri gyárban, hogy ezáltal költségeket csökkentsünk, stratégiai beszállítók kapacitását szabadítsuk fel. A kinti ügyintézőktől kapott új információk egy teljesen más rálátást nyújtottak az alkatrészek beszerzésére az ajánlatkérés menetére, illetve a beszállítókkal való együttműködésre. Szakdolgozatom a jövőben remélhetőleg biztos alapot fog nyújtani a részleg számára a komplett projekt beszerzési folyamat megvalósításához.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hérics Kitti
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: Audi Hungaria Zrt., beszállítás - beszállító, beszerzés, ellátási lánc - ellátó hálózat, készülék, projekt - projekttevékenység
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 29 Jún 2022 11:59
Utolsó módosítás: 29 Jún 2022 11:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet