A MÁV Szolgálató Központ Zrt. folyamat és rendszerfejlődése: vonalkód bevezetés

Komáromi Tamás (2022) A MÁV Szolgálató Központ Zrt. folyamat és rendszerfejlődése: vonalkód bevezetés. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of komáromi_tamás_2022jan.pdf] PDF
komáromi_tamás_2022jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A témaválasztásom oka egyszerűen megfogalmazható, már nyolc éve dolgozom a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-nél , ahol eljutottam egy szombathelyi raktáros pozíciótól mára a központi Ferencvárosi Általános Anyag raktár vezetéséig, végig kísérve kulcs- és végfelhasználóként az összes - raktározáshoz közvetve és közvetlenül kapcsolódófejlesztési és megvalósítási folyamatot. Dolgozatom célja, hogy ezeken a folyamatokon és fejlesztéseken keresztül bemutassam, hogy egy állami cégnél is törekszünk egy naprakész, a mai kor szellemének és kihívásainak megfelelő munkakörnyezet kialakítására és ezek folyamatos bővítésére, optimalizálására. Bemutassam, hogy nem állt meg az idő a MÁV-nál sem. Nagyon sok kritika éri a cégcsoportot, melynek napi rendszerességgel szem- és fültanúja vagyok, természetesen az első gondolat ami eszünkbe juthat az utazás, az utazóközönség által megfogalmazott jogos vagy jogtalan megjegyzések, de belső résztvevőként a beszállító partnerek azok, akiktől ezt a visszajelzést kapjuk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a kutatásaim alkalmával nagyszerű és óriási tudással rendelkező emberekkel, köztük kollégákkal sikerült a jövőre nézve is mindenképpen biztató kapcsolatot kialakítani és segítségükkel olyan szemmel megvizsgálni a kérdéseket, a folyamatokat, melyek teljesen más megvilágításba kerültek számomra is. Olyan aspektusok és szempontok szerint kezdtem el vizsgálni a munkánkat, melynek köszönhetően egy tágabb dimenzióban sikerült olyan problémákat feltárni, mely nem csak raktárszinten, hanem cégszinten (rendszerszinten) is megoldásra várnak és ezek megoldásával egy még üzembiztosabb folyamat kerülhet kialakításra. Módszerét tekintve törekedtem az egyszerű megoldások alkalmazására, nem akartam, hogy a lényeges információk elvesszenek a sokaságban, igyekeztem Occam borotváját alkalmazni. Az adatgyűjtés, a folyamatos kommunikáció és maga a dolgozat írása közben olyan rövid- és hosszútávú célok fogalmazódtak meg bennem, melyekről hiszem, hogy ha a megfelelő platformon a megfelelő személyeknek kerülnek továbbításra, hozzájárulhatnak egy közös jó megvalósításához.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Molnár Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: logisztika, Magyar Államvasutak - MÁV, raktárgazdálkodás, SAP - System Application Product - vállalatirányítási rendszerszoftver, vonalkód
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 09 Már 2022 14:48
Utolsó módosítás: 09 Már 2022 14:48

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet