Munkaerő toborzási és kiválasztási folyamat informatikai támogatásának rendszerszervezési és fejlesztési megvalósítása a Zalaszám Informatika Kft-nél

Balogh Ádám (2022) Munkaerő toborzási és kiválasztási folyamat informatikai támogatásának rendszerszervezési és fejlesztési megvalósítása a Zalaszám Informatika Kft-nél. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of balogh_ádám_2022jan.pdf] PDF
balogh_ádám_2022jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A Zalaszámnál töltött szakmai gyakorlatom alatt beleláthattam egy szoftverfejlesztő cég működésébe. Betekinthettem a cég mindennapjaiba és megismerhettem a munkatársak egy részét. Megtapasztalhattam, hogy állandóan szükség van a megfelelő létszámú és szaktudású munkaerőre, a projektfeladatok ellátása érdekében. A jó munkaerő gyors megtalálásához elengedhetetlen egy modern adminisztrációs rendszer használata. Egy álláshirdetés feladása egyszerű dolog, viszont megtalálni és alkalmazni a jelentkezők közül az alkalmasakat, már egy nagyon összetett folyamat. A jelentkezések kezelése a modul fejlesztése előtt, sok más szoftver és elbírálási módszer segítségével történt. A fejlesztés célja ezeknek a folyamatoknak és szoftvereknek a támogatása és a jövőben a modul használatával történő kiváltása volt. Elsőnek meg kellett ismerkednem a Zalaszám által használt PHP alapú tartalomkezelő rendszerek egyikével, a CMS Made Simple rendszerével. A tesztkörnyezet kialakítása után, el kellett sajátítanom a modulírás módját, majd alkalmaznom a tanultakat. Miután már kényelmesen tudtam kezelni a rendszert, megkezdődhetett a szakdolgozatmunkámban bemutatott toborzási és kiválasztási modul tervezése. A tervezés során fel kellett mérnem az elvárt funkciókat, majd meghatároznom ezeknek a működési modelljét és végül a teljes logikai felépítését. A logikai felépítés mellett meg kellett terveznem továbbá az adatbázist és a modul működéséhez szükséges táblákat. A tervezési szakaszban folytatott folyamatos kommunikáció a konzulenseim részéről, elősegítette a fejlesztést és a szakdolgozatmunkám megvalósulását. A modul segítségével egyszerűen kezelhetőek az adatbázisban található állások és jelentkezések. A modul adminisztrátorai pár kattintással kiírhatnak új álláspályázatokat és szerkeszthetik a meglévőket. Egy új állásjelentkezés beérkezésekor értesítést kapnak a adminisztrátorok és visszajelzést a jelentkező. A jelentkezések kezelése táblázatos formában történik. A modul adminisztrációs felületén keresztül lehetséges szűrni, exportálni és megtekinteni a jelentkezéseket. A kiválasztási folyamat során a jelentkezéseket kommentekkel lehet ellátni, melyek sokat segítenek a végső értékelésnél. A szakdolgozatmunka keretében elkészült Állás és Jelentkezés modul könnyebben adminisztrálhatóvá, átláthatóbbá és hatékonyabbá tette a munkaerő kiválasztással foglalkozó munkatársak feladatellátását.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Farkas Olivér
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: Content Management System - CMS, emberi erőforrás - munkaerő - humán erőforrás - HR, fejlesztés, rendszerszervezés, munkaerő toborzás - munkaerő-felvétel, Zalaszám Informatika Kft. (Zalaegerszeg)
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 09 Már 2022 14:27
Utolsó módosítás: 26 Ápr 2022 09:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet