Hagyományos szerződés modern köntösben - elektronizálás

Kalmár Laura (2022) Hagyományos szerződés modern köntösben - elektronizálás. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of kalmár_laura_2022jan_titkos.pdf] PDF
kalmár_laura_2022jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 31 December 2031.

Download (1MB)
[thumbnail of kalmár_laura_2022jan_titkos_engedély.pdf] PDF
kalmár_laura_2022jan_titkos_engedély.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (567kB)

Absztrakt (kivonat)

A technológia rohamos fejlődése megköveteli a vállalkozások innovációs tevékenységét, amelyekkel versenytársaikhoz viszonyítva előnyre tehetnek szert. Szakdolgozatom célja duális gyakorlati helyem internet szolgáltatásához kapcsolódó Egységes Egyedi Szerződés elektronizálásának bemutatása. A rendszerfejlesztés folyamatában az általam, rendszerszervező gyakornokként elkészített logikai rendszerterv részletes leírását mutatom be, továbbá a tesztelés folyamatára térek ki. Az eddig papír alapon kitöltendő szerződést felváltó rendszer környezetvédelmi hatása mellett biztosítja a folyamat felgyorsítását a kitöltési, valamint feldolgozási idő redukálásával. Mindezek mellett költséghatékony megoldást jelent a cég, valamint a szerződés kitöltését kezdeményező ügyfelek számára egyaránt. Az elektronikus szerződés kitöltése fizikai jelenlét, valamint speciális eszközök igénybevétele nélkül hajtható végre. A felület átlátható, logikusan felépített, könnyen kezelhető, valamint az idő és a tér korlátja nélkül vehető igénybe. A projekthez kapcsolódó logikai rendszerterv a rendszer által megvalósítandó funkciókat írja le táblázatos formában, olyan szinten, hogy a leírásból azok tervezése, programozása, majd tesztelése megkezdődhessen. A Zalaszám Informatika Kft. honlapján elhelyezett domain kereső ellenőrzi a megadott név foglaltságát. Amennyiben az adott név nem foglalt, elkezdhető a vásárlásra vonatkozó szerződés kitöltésének folyamata. A személyes adatok kitöltését a szolgáltatásra vonatkozó információk, az előfizetés időtartamának megadása követi. Az előfizetői jelleg megadása után az ügyfél kizárólag a szükséges adatmezőket látja. Megfelelő kitöltést követően generálható az adott domain vagy domainek igénylésére vonatkozó szerződés. A felhasználókat a rendszer használata közben ellenőrző rutinok segítik, melyek az adatok megfelelő megadását biztosítják. Ezeken felül bemutatom a cég működését, informatikai rendszerét, továbbá adatvédelmi megoldásait. SWOT elemzés segítségével elemzem a cég belső környezetét, PESTEL elemzés segítségével pedig külső környezetét, melyek hatással vannak a vállalat működésére. Ábrázolom az adott projektre vonatkozó szoftverkörnyezetet, valamint a járványhelyzet okozta nehézségek sikeres áthidalását. Ezután olvashatók a rendszerfejlesztés folyamatának szakaszai általánosan.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kereszturi Beáta
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: domain - tartománynév, innováció, rendszerfejlesztés, szerződés, tesztelés, Zalaszám Informatika Kft. (Zalaegerszeg)
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 09 Már 2022 14:27
Utolsó módosítás: 09 Már 2022 14:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet