Beszerzési logisztika egy vállalatirányítási rendszeren keresztül a Forest Hungary Kft.-nél

Orbán Szilárd (2022) Beszerzési logisztika egy vállalatirányítási rendszeren keresztül a Forest Hungary Kft.-nél. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of orbán_szilárd_2022jan.pdf] PDF
orbán_szilárd_2022jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomat a zalaegerszegi Forest Hungary Kft. export-import és nagykereskedelemmel foglalkozó vállalatról készítettem. A bútoripari, belsőépítészeti alapanyagok és alkatrészek hazai piacán kereskedelmi tevékenységével fontos beszállítói szerepet tölt be. A hatalmas áruforgalom koordinálását egy az alapoktól precízen felépített logisztikai rendszer és ebben közreműködő vállalatirányítási rendszer látja el.   A szakdolgozatom első részében a logisztika elméleti hátterét, történetét taglaltam, ideértve a fogalmát, kialakulását, feladatát és célját. Ezután áttértem a beszerzési logisztika elméleti áttekintésére ugyan is a Forest Hungary Kft.-nél a beszerzésbe kaptam a legnagyobb betekintést. Bemutattam lépésről lépésre, hogyan történik egy beszerzési folyamat a cégnél, majd áttértem a vállalat logisztikáját teljes mértékben kiszolgáló vállalatirányítási rendszer elemzésébe.   Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam egy zalaegerszegi nagykereskedelemmel foglalkozó vállalat beszerzési rendszerét, valamint az ezt segítő integrált vállalatirányítási rendszerét. A cégnél a rendszer bevezetése 4 éve kezdődött kezdetben sok hibával ezek folyamatosan javításra és fejlesztésre kerültek, ennek köszönhető most már a stabil működése, viszont ettől függetlenül a fejlesztések folyamatosan a mai napig történnek.   Napjainkba a nagy vállalatok jelentős száma rendelkezik már integrált vállalatirányítási rendszerrel. A vállalat megfelelő és hatékony irányítása érdekében elengedhetetlen egy jól kialakított vállalatirányítási rendszer. Fontos feladat összhangot teremteni a vállalat különböző egységeiben, ezt a feladatot szolgálja egy integrált vállalat irányítási rendszer. A cégnél eltöltött időm során volt lehetőségem megfigyelni és dolgozni is a vállalat által használt Vectory rendszerbe. A rendszer mára már a cég összes tevékenységének lefedésére képes, hatékony és átlátható vele a munka. Véleményem szerint Forest Hungary Kft. és a Vectory Kft.-nak közös a célja, egy olyan vállalatirányítási rendszer kialakítása, amely hatékonyan, stabilan, innovatívan szolgálja a vállalat tevékenységeit.   A dolgozatom lezárásaként egy általam készített kérdőívet elemzek. A válaszadók javarészt pozitívan álltak hozzá a vállalatirányítási rendszerhez és működéséhez. A kezdetben felmerült hibák az idő során fejlesztésre kerültek ennek köszönhető a magas elégedettségi szám.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Adrovicz István
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus; Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék; GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: anyagbeszerzés - termékbeszerzés, beszerzés, bútoripar, Forest Hungary Kft. (Zalaegerszeg), logisztika, vállalatvezetés - vállalatirányítás, Vectory (integrált vállalatirányítási és ügyviteli rendszer)
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 09 Már 2022 14:27
Utolsó módosítás: 09 Már 2022 14:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet