Az EAP tevékenység bemutatása a magyar gazdaságban a CGP Europe Kft.-n keresztül

Műhl Dominika (2022) Az EAP tevékenység bemutatása a magyar gazdaságban a CGP Europe Kft.-n keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of műhl_dominika_2022jan_titkos.pdf] PDF
műhl_dominika_2022jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 15 November 2031.

Download (846kB)
[thumbnail of Műhl Dominika kutathatósági embargó kérelem 2021.11.21. engedélyezett.pdf] PDF
Műhl Dominika kutathatósági embargó kérelem 2021.11.21. engedélyezett.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (73kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témájának azért választottam a EAP tevékenység bemutatását a CGP Europe Kft-n keresztül, mert egy nagyon innovatív és viszonylag új dologgal foglalkozó vállalkozásnak tartom. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek a szellemi jóllétre, az egészséges életmódra. Egyre nagyobb trend a munkáltatók oldaláról a munkavállalókkal való ilyen téren történő törődés. Kezd elterjedni az a fajta gondolkodás, hogy megtartani sokkal nagyobb előny egy dolgozót, mint állandóan új embert felvenni. A Chestnut Global Partners Europe Kft. a munkavállalókat támogató, a munkahely és a magánélet egyensúlyát elősegítő, a jó közérzetet megteremtő programokat és kiegészítő szolgáltatásokat nyújt multinacionális és helyi vállalatoknak Európa számos országában. A célom az volt, hogy bemutassam a CGP Europe Kft. tevékenységét, működésének sajátosságait, siker- és kudarcfaktorait, valamint megvizsgáljam milyen adózási megoldásokat alkalmaz, feltárjam a munkavállalói elégedettséget támogató szolgáltatások piaci lefedettségét hazai és nemzetközi viszonylatban, a vállalat főbb versenytársait. A kutatás részben egy kvalitatív kutatás, mivel egy EAP szolgáltató cég tevékenységének jellemzőit, működését, környezetét mutatja be. Részben pedig kvantitatív, mivel tartalmazza a CGP Europe Kft. számszerű adatainak a feldolgozását is. A kutatás során felhasznált adatok forrásáról elmondható, hogy szekunder és primer adatok is feldolgozásra kerültek. A primer adatok egy része a CGP Europe Kft. és a Zalaconto Kft. (a CGP Europe Kft. könyvelését végző könyvelőiroda) belső anyagaiból származik, továbbá készült egy mélyinterjú is a CGP Europe Kft. ügyvezetőjével és tulajdonosával, Tompa Anitával. A szekunder adatok a hazai és nemzetközi körkép bemutatásával kapcsolatos források. Eredményként azt várom, hogy megállapítsam, hogy egy ilyen különleges tevékenységet folytató innovatív modern cégnek miben rejlik a sikere, valamint az adózását tekintve van-e valami különlegesség, és hogy melyek a legoptimálisabb megoldások a számára.

Intézmény

Pannon Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Szak

pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Antal Anita, Dr.
Belső
főiskolai docens; Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék; GKZ
Krajczár Mária
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: 4M - Money, Man, Manufacturing, Market, adó - adózás - adóügy, CGP Europe Kft. (Budapest), egészség - egészségügy, elégedettség, emberi erőforrás - munkaerő - humán erőforrás - HR, Employee Assistance Program - EAP, hatás - hatásvizsgálat - hatáselemzés, innováció, munkavállalói elégedettség
SWORD Depositor: SWORD
Felhasználói azonosító szám (ID): SWORD
Dátum: 09 Már 2022 14:27
Utolsó módosítás: 26 Ápr 2022 09:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet