Korszerű anyag- és eszköznyomonkövető rendszer bevezetése egy építőipari vállaltnál

Gyuk Barnabás (2020) Korszerű anyag- és eszköznyomonkövető rendszer bevezetése egy építőipari vállaltnál. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of gyuk_barnabás_2020jan.pdf] PDF
gyuk_barnabás_2020jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az anyagok és eszközök nyilvántartása minden építőipari vállalat számára fontos. Az építőipar fejlődésével a ZÁÉV Építőipari Zrt.-nél is egyre nagyobb készletmozgást kell nyomonkövetni. A készlet növekedésével egyre komplexebb feladat az adatok, dokumentumok zökkenőmentes nyilvántartása. A vállalatnál eltöltött szakmai gyakorlatom során rálátást kaptam a beszerzés, a raktározás és az építkezések között történő eszköz-, illetve anyagmozgatás folyamataiba. Megtapasztalhattam, hogy a pontos, precíz nyilvántartás mennyire fontos lehet egy vállalat folyamatainak optimális működése érdekében. A dolgozatom első részében bemutatom a gyakorlati helyemet, annak felépítését tevékenységeit. A következő részben a beszerzés, a raktározás, a nyilvántartások, valamint a gépek időbeli és pénzbeli veszteségeinek, költségeinek elméleti hátterét mutatom be. A következő fejezetben a vállalat logisztikai folyamatait írom le, közben kitérek a jelenlegi nyilvántartási rendszerének problémáira, hiányosságaira. Ezután arról írok, hogyan tudná egy korszerű eszköz- és anyagnyomonkövető szoftver, szolgáltatás segíteni a cég munkáját, milyen előnyökkel járhat számára egy új rendszer bevezetése. Bemutatok és összehasonlítok több olyan szolgáltatást, amelyek könnyebbé tennék a nyilvántartást. A vállalat profiljába a véleményem szerint legjobban illeszkedő szolgáltatáson keresztül bemutatom, hogyan válhat egyszerűbbé a nyomonkövetés, hogyan minimalizálható a gépek vesztesége. Végül javaslatot teszek arra, hogyan lehetséges a leggördülékenyebb működés elérése egy új rendszer bevezetésének kezdeti fázisaiban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdaságinformatikus

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szabó László
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: ZÁÉV Építőipari Zrt. (Zalaegerszeg), eszközgazdálkodás, eszköznyilvántartás, felújítás - korszerűsítés, készletgazdálkodás - készletértékelés, készletgazdálkodási szoftver, logisztika, monitoring - figyelemmel kísérés - nyomon követés, építőipar - építészet
SWORD Depositor: Felhasználók 13380 nem található.
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 13380 nem található.
Dátum: 01 Feb 2020 00:15
Utolsó módosítás: 14 Jún 2021 18:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet