A Budapest Bank Zrt. vagyoni-, pénzügyi-, és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Kukor Viktória (2019) A Budapest Bank Zrt. vagyoni-, pénzügyi-, és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of kukor_viktória_2019máj_titkos.pdf] PDF
kukor_viktória_2019máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A Budapest Bank Zrt. 1987-ben jött létre, mikor is megalakultak a kétszintű bankrendszerek. A pénzintézet részvénytársaság volt egészen 2012-ig, amikor a közgyűlés úgy határozott, hogy formáját tekintve zártkörűen működő részvénytársaság lesz. A bankot leányvállalatokra tudjuk bontani, ezen intézményein keresztül végzi a bank a kínált szolgáltatásinak nyújtását. Leányvállalatai: Budapest Lízing Zrt., amely pénzügyi lízingkonstrukciókat valamit hiteleket nyújt. Eszközfinanszírozó Zrt., amely olyan vállalatokkal foglalkozik, amelyek számára operatív lízingkonstrukciókat kínál. A Budapest Alapkezelő Zrt. a saját maga által megalkotott és működtetett befektetési alapokat menedzseli. A Budapest Bank eleget tesz a közzétételi kötelezettségének, miszerint minden évben nyilvánosságra hozza az éves beszámolóját, amelyben magának csak a banknak az adatai szerepelnek, valamint mint anyavállalat közzétesz egy összevont (konszolidált) beszámolót is, amelyben a leányvállalatai működésének bemutatása is szerepet kap. Mint minden vállalkozás, a bankra is hatással volt a 2008-as válság, amely 2010-ben éreztette a hatását Magyarországon. Összegzésképpen elmondhatom, hogy a Budapest Bank esetében ekkor minden mutató az értékét tekintve lefelé indult, de hála a lelkiismeretes dolgozói munkának és a jó helyzetfelismerő képességnek, szép eredményt, mérlegfőösszeget tudott elérni. Záródolgozatomban arra vállalkoztam, hogy bemutatom a bank beszámolóit és azok elemzéseit, fókuszba helyezve a Cash-flow kimutatás értékelését.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Szak

pénzügy és számvitel

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Antal Anita, Dr.
Belső
főiskolai docens
Wagner Anna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: pénzforgalom - cash flow, éves beszámoló, Budapest Bank (Budapest), mutatószám - indexszám, komplex gazdasági elemzés, vagyon elemzés - vagyon helyzet elemzése, pénzügyi helyzet - likviditási helyzet, jövedelmezőségi helyzet elemzése, mérlegelemzés - beszámoló elemzés
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 45 nem található.
Dátum: 20 Máj 2019 17:21
Utolsó módosítás: 20 Ápr 2022 12:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet