A PYLON-94 Kft. vállalatirányítási rendszere és alkalmazása a beszerzés folyamataiban

Nagy Médea (2019) A PYLON-94 Kft. vállalatirányítási rendszere és alkalmazása a beszerzés folyamataiban. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of nagy_médea_2019máj_titkos.pdf] PDF
nagy_médea_2019máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 31 December 2029.

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

A beszerzési logisztika olyan vállalati funkció, melynek legfőbb feladata, hogy az igényelt anyag, félkész- és késztermék a megfelelő mennyiségben, a megfelelő minőségben, a megfelelő helyen és határidőre rendelkezésre álljon. Hogy ehhez a tevékenységhez minden információ aktualizáltan rendelkezésre álljon és a többi vállalati funkció között zavartalanul áramolhasson egy átfogó, integrált vállalatirányítási rendszerre van szükség. Záródolgozatomban a vállalatirányítási rendszerrel támogatott beszerzési tevékenységet mutattam be a PYLON-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.-n keresztül. Szakirodalom alapján és a PYLON-94 Kft. gyakorlatában is bemutatásra került a beszerzés módja és a beszerzési folyamat egyes lépései, úgymint: • az igények meghatározása, • a beszerzési forrás meghatározása, • az ajánlatkérés és kiértékelése, • a beszállító kiválasztása, • megrendelés és nyomon követése, • az áruátvétel, • a számlaellenőrzés, • és a teljesítésértékelés. A beszerzési folyamat egyes szakaszaiban segít a vállalatnál bevezetett integrált vállalatirányítási rendszer, az InforCom és néhány esetben az Infor Finance elnevezésű ügyviteli program is. Az InforCom sokoldalúan támogatja a PYLON-94 Kft. beszerzési tevékenységét a rendelések készítésén és nyomon követésén keresztül, az áru és kísérő okmányainak beérkezésén át a számlajóváhagyásig. Segítségével ellenőrizhetők az egyes tételek minimum készletszintjei, figyelemmel kísérhetők a rendszerben megtalálható tételek fogyása a kívánt időintervallumot vizsgálva, megkönnyíti a külső megmunkálást igénylő kooperációs tételek megrendelését és a szállítók határidőre történő teljesítésének ellenőrzését. Mindazonáltal, hogy rendszerezésre kerültek a program előnyei, feltárásra kerültek a kollégák és általam tapasztalt kihasználatlan, fejlesztésre váró területek a beszerzés szemszögéből javaslattal élve azok kiküszöbölésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus
Szekeres Gyöngyi
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: Pylon-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. (Zalaegerszeg), integrált vállalatirányítási rendszer - ERP, Infor Com (vállalatirányítási rendszer), beszerzés, beszerzési logisztika
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 45 nem található.
Dátum: 20 Máj 2019 17:27
Utolsó módosítás: 14 Jún 2021 18:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet