Simon Eszter (2019) Pékség Zrt. önköltségszámítási gyakorlata. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.
| 
              
PDF
 simon_eszter_2019jan_titkos.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100. Download (2MB)  | 
          
Absztrakt (kivonat)
Szakmai gyakorlatomat egy sütőipari vállalatnál töltöttem, ahol betekintést nyertem az egyes osztályok munkájába, úgymint a számlázás, a munkaügy, de legfőképpen a számviteli osztály tevékenységét ismertem meg és ezen a területen szereztem a legtöbb tapasztalatot is az itt töltött időszak alatt. Ezeket a tapasztalatokat, valamint az egyetemi tanulmányaim során, a számvitel, de legfőképpen a vezetői számvitel területén szerzett elméleti tudásomat felhasználva döntöttem úgy, hogy ezen sütőipari vállalat önköltségszámítási gyakorlatáról írom a szakdolgozatomat. A vizsgált cég nem járult hozzá a neve szerepeltetéséhez, ezért Pékség Zrt néven szerepel, de az adatok valósak. A dolgozatom a Pékség Zrt önköltségszámításának gyakorlatáról szól. Az első fejezetben a témám választását indokoltam és röviden ismertettem a dolgozatomat. A matematika számomra mindig az egyik kedvenc tantárgy volt. A számok mindig a barátaim voltak ezért is áll hozzám közel a számvitel is, ezért is, ez mellett a téma mellett döntöttem. A második fejezetben bemutatom a Pékség Zrt történetét és tevékenységét. Részleteiben ismertetem miként fejlődött fel a kis pékipari cég mára a Dunántúl egyik legnagyobb sütőipari vállalatává. A harmadik fejezetben néhány alapfogalmat szeretnék ismertetni, amelyek szükségesek az önköltségszámításban való eligazodáshoz. Ilyen fogalmak többek között a költség, közvetlen költség. A negyedik fejezetben a Pékség Zrt önköltségszámítási szabályzatát ismertetem. Bemutatásra kerül a vállalat által használt elvek és gyakorlatok, az önköltségszámítás területén. Az ötödik fejezetben a Croissant termékcsaládon belüli termékfejlesztést ismertetem. Hogyan született meg az ötlet egy új croissant bevezetéséhez és az miként valósult meg, és ehhez milyen költségtényezők tartoznak. A dolgozatom végén pedig, egy összefoglaló részben mutatom be az észrevételeimet, a sikeres termékfejlesztésről.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem (a GKZ 2016-2020 között keletkezett dolgozataihoz)
Kar
Tanszék
Pénzügyi és Gazdálkodási Tanszék
Szak
A képzés szintje
alapképzés
Konzulens(ek)
| Mű típusa: | diplomadolgozat | 
|---|---|
| Kulcsszavak: | önköltség, termékfejlesztés, számvitel - könyvvitel, élelmiszeripar, sütőipar | 
| Felhasználói azonosító szám (ID): | Felhasználók 65 nem található. | 
| Dátum: | 04 Jan 2019 12:15 | 
| Utolsó módosítás: | 14 Jún 2021 18:57 | 
Actions (login required)
![]()  | 
        Tétel nézet | 
        
        
