A Nemzeti Dohányboltok jogszabályi háttere és gazdasági szerepe

Nagy Viktória Zsuzsanna (2014) A Nemzeti Dohányboltok jogszabályi háttere és gazdasági szerepe. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11138_nagy_viktoria_zsuzsanna_2014jan.pdf] PDF
11138_nagy_viktoria_zsuzsanna_2014jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat keretein belül a Nemzeti Dohányboltok pályázatát, megnyitást és a működését ismertetem. A témaválasztás ötletét az adta, hogy az első Nemzeti Dohányboltokat 2013. július 1-től nyitották meg. Az egész ország az új Trafikokról beszélt, így úgy határoztam utána nézek mi is ennek az új rendelkezésnek a háttere. A dolgozatom első részében bemutatom azon magányszemélyt, aki pályázott, de sajnos nem sikerült elnyerni a koncessziós jogot. Nyertes pályázatot sajnálatos módon nem kaphatok kézhez, mivel ezeket a pályázatokat titkosították. Majd a pályázati feltételekről, pályázati követelményekről számolok be. Ebben a részben taglalom a pályázat jogi, személyi, tárgyi és gazdasági feltételeit. Majd kitérek a felügyeletekért felelős szervezetekre, később pedig a költségekre, valamint a csatolandó dokumentumokra, illetve az ismert bírálási szempontokra. A következő részben a nyitással kapcsolatos információkat ismertetem. A Kiíró megszabja a Nemzeti Dohányboltok kinézetét, az árusítható termékek körét, valamint, hogy milyen engedélyeket kell még a koncessziós jog mellé beszerezni. Az elektronikus pénztárgépek bevezetésére is kitérek ebben a részben, hiszen ez is egy új szabályozás. Majd a működést elősegítő szabályozásokat taglalom. Nyitva tartás, dohánytermékek beszerzésére, tárolására, értékesítésére vonatkozó előírásokat és a fiatalkorúak védelmét szolgáló szabályozások értelmezése következik. Legvégül a Trafiktörvény más országokban témakörével foglalkozom, valamint a Dohányboltok gazdasági szerepével, illetve, hogy a mindennapokban milyen változásokat okozott az új Trafikok bevezetése. Dolgozatommal egy olyan munkát szeretnék átadni, amivel bárki választ tud kapni a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatos kérdéseire.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola (a GKZ 2015-ig keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály

Szak

pénzügy és számvitel

A képzés szintje

alapképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szekeres Diána
Belső
főiskolai docens
NEM RÉSZLETEZETT
Hart Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: dohánybolt - trafik, jogi szabályozás - jogszabály, koncesszió, Nagylózs (Győr-Moson-Sopron), pályázat - pályázati tevékenység, szabályozás, üzemeltetés
SWORD Depositor: Felhasználók 13380 nem található.
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 13380 nem található.
Dátum: 29 Okt 2018 14:59
Utolsó módosítás: 14 Jún 2021 18:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet