A Flextronics International Kft. készletgazdálkodásának bemutatása a PULSE eszközön keresztül

Tőke Renáta Patricia (2018) A Flextronics International Kft. készletgazdálkodásának bemutatása a PULSE eszközön keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of tőke_renáta_patrícia_2018máj_titkos.pdf] PDF
tőke_renáta_patrícia_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatomat Zalaegerszegen a Flextronics International Kft. Zrínyi úti ” Zala A” gyáregységnél töltöm, mint logisztikai beszerző gyakornok. Az itt töltött 14 hét alatt belátást nyertem és megismertem, hogyan működik ez a multinacionális vállalat. A szakdolgozati témaválasztásom szakterületét illetően egyértelműen befolyásolt az, hogy szakmai gyakorlatomat a Flextronicsnál töltöm és az ott szerzett tapasztalatok, élmények inspiráltak abban, hogy ezt a témát válasszam. Mivel a vállalat kiszolgálási színvonalának növeléséhez nagyban hozzájárul a vállalatnál rendelkezésre álló készletszint fontosnak tartom készletgazdálkodás szerepét. Dolgozatom első felében röviden bemutatom a témához kapcsolódó elméleti áttekintést. , ami a készletezési témához kapcsolódó fő szakmai fogalmakat tisztázza. Majd a vállalat globális felépítését, működését ismertetem, és ezt a gyakorlati helyem telephelyének bemutatásával egészítem ki, előtérbe helyezve a készlet és termékgazdálkodást. Ezután több oldalról kívánom ismertetni a készletgazdálkodás szerepét, lényegét és módjait. Ehhez kapcsolódóan szeretném bemutatni a cég saját belső fejlesztésű szoftverét, ami a Flex Pulse nevet kapta. Egyedülálló globális kapcsolati szintet biztosít az ellátási lánc hatékonyabbá tételéhez. A Flex Pulse valós idejű információkat szolgáltat az igényekről, készletfigyelésről, a kimenő szállításokról, a globális ellátási láncok kezeléséről. Véleményem szerint a vállalat zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen egy olyan szoftver használata, amely a cég számára bármely időpontban valós képet tud mutatni a készletekről. Az itt töltött idő mindenképpen pozitív hatással volt rám, mivel bővíteni tudtam tudásomat és megtapasztaltam milyen egy nagyvállalatnál dolgozni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola (a GKZ 2015-ig keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gubán Miklós, Dr
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanár

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: készletgazdálkodás - készletértékelés, logisztika, beszerzés, Flex Pulse (készletgazdálkodási szoftver), logisztikai szoftver, Flextronics International Kft. (Tab)
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 45 nem található.
Dátum: 04 Jún 2018 15:04
Utolsó módosítás: 20 Ápr 2022 09:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet