Egy nemzetközi fuvarozó cég informatika-fejlesztési megoldásai

Szenecsár Krisztina (2018) Egy nemzetközi fuvarozó cég informatika-fejlesztési megoldásai. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szenecsár_krisztina_2018jan_titkos.pdf] PDF
szenecsár_krisztina_2018jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának kiválasztásában jelentős szerepet játszott, hogy egy informatikai cég vezető fejlesztője vagyok, ahol munkám során elsősorban a pénzügyi és a számviteli területek informatikai rendszereivel foglalkozom. Szakdolgozatom készítésekor olyan céget kerestem, amely profilját tekintve logisztikai témát ölel fel, így jutottam el a Györe Intertrans Kft-hez. A cég vezetése megengedte, hogy betekintést nyerjek a tevékenységükbe, megismerjem a jelenlegi informatikai rendszereiket. Felvázolták jövőbeni terveiket, és megkértek, hogy mérjem fel a mindezek kivitelezéséhez szükséges informatikai rendszereket. Szakdolgozatom elején bemutatom a céget, amely egy egyszemélyes vállalkozásból egy igazi nagy, családi vállalkozássá nőtte ki magát. Ismertetem a jelenlegi működésüket. A meglévő rendszereiket részletesen elemzem, kiemelve azok további lehetőségeit. Bemutatom a különböző tevékenységeik részfolyamatait, a kapcsolódási pontok kiemelésével. A dolgozókkal való beszélgetések folyamán sikerült fényt derítenem az informatikai rendszerekkel szembeni „ellenállás” okaira is. Ennek kiküszöbölése a továbblépés érdekében ugyanolyan fontossággal bír, mint a cégvezetés elvárása. Mindezeket a tapasztalatokat és elvárásokat részletesen ismertetem dolgozatom során. Megoldási javaslattételemben fontosnak tartom, hogy különböző alternatívákat vonultassak fel, teszem ezt annak érdekében, hogy a vezetés lássa, van döntési lehetősége, és elemezhesse a megvalósítások előnyeit és hátrányait. Kézenfekvőnek tűnő, általuk is magától értetődőnek ítélt egyik megoldás a meglévő rendszereik újabb elemekkel való kiegészítése mellett én felvázoltam azok negatívumait is. Új, kisebb, célirányosabb, saját részre készíttetett szoftver beszerzése is alternatívaként megjelenik dolgozatomban. E választás nagy előnye egy újabb pályázati lehetőség kiaknázása, melyet szintén ismertetek, felkeltve ezzel a vezetés érdeklődését. Remélem, hogy sikerült a cégvezetés számára megfelelően felvázolni a lehetőségeiket, és bízom benne, hogy továbbra is számítanak rám informatikai kérdésekben, immár nemcsak pénzügyi és számviteli, hanem logisztikai témában is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola (a GKZ 2015-ig keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

MENEDZSMENT ÉS GAZDASÁGINFORMATIKAI INTÉZETI OSZTÁLY

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

szakirányú továbbképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Ujj Ferenc Tamás
NEM RÉSZLETEZETT
gazdasági tanár

Mű típusa: diplomadolgozat
Kulcsszavak: nemzetközi szállítmányozás - nemzetközi fuvarozás, informatika, számítógépprogram - szoftver, készletgazdálkodás - készletértékelés, vállalati információs rendszer, Györe Intertrans Kft. (Zalaegerszeg)
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 65 nem található.
Dátum: 08 Jan 2018 14:35
Utolsó módosítás: 14 Jún 2021 18:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet