Szociális Infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben

Egyed Zsófia Judit (2017) Szociális Infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of egyed_zsófia_2017jún_titkos.pdf] PDF
egyed_zsófia_2017jún_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájául egy nagyszabású projektet választottam, amely Zalaegerszeg agglomerációjában, Pózván valósult meg. Gyakorlatomat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségénél töltöttem, amelynek már a neve is mutatja, hogy feladatköre mire terjed ki. Szociális és Gyermekvédelmi intézményeket tartanak fenn. Zalaegerszegen az SZGYF hatáskörébe egy gyermekvédelmi intézmény és a pózvai intézmények tartoznak. Pózván öt telephely található. Három, amely idősek gondozásával foglalkozik, egy, amelyben pszichiátriai betegek, és egy, amelyben fogyatékossággal élő személyek kerültek elhelyezésre. Az általam feldolgozott projekt a III. számú idősek otthona felújítását foglalja magába. Dolgozatomban bemutatásra került a szociális szolgáltató rendszer működése Magyarországon. Itt kifejtésre került a jogszabályi háttér, ide értve, hogy milyen törvények vonatkoznak a szociális szolgáltató rendszerre, hogyan is épült ki ez a rendszer. Folytatásként bemutatásra kerültek még, a szociális szolgáltatások. Ebbe beletartozik, hogy megkülönböztetünk alapszolgáltatásokat, valamint szakosított szociális ellátásokat, és támogatott lakhatást. Az ezt követő fejezetben szót ejtek a szociális infrastruktúra fejlesztésének pályázati rendszeréről. Ebben a fejezetben kitérek arra, hogy a 2014-2020-as időszakban Magyarország mit vállalt, milyen lehetőségei vannak, majd hogy a Kormány milyen pályázatokkal próbálja segíteni a szociális rendszert. A következő fejezet az állami szerepvállalás a szociális szolgáltató rendszer működésében fenntartásában. Ez a fejezet azt mutatja be, hogy a rendszerváltás óta milyen változásokon ment keresztül a szociális rendszer, illetve hogy a szociális intézmények, hogy kerültek az SZGYF hatáskörébe. Az ötödik fejezet magáról a pózvai III. telephelyről szól, bemutatva az épületet, majd a gondokat, melyek miatt a felújítás elkerülhetetlenné vált. A hatodik fejezet az magáról a projektről szól. (TIOP-3.4.2-11/1-2012-0120) Elsőként a pályázati kiírásról, ezt követően a pályázati dokumentáció benyújtásáról, ennek elbírálásáról, a támogatási szerződés megkötéséről, a pályázat megvalósításáról, majd a fenntartási időszakról. Az utolsó, hetes pont első részében a szociális infrastruktúra fejlesztés hatásairól ejtek szót, majd a második részben egy interjú keretében bizonyítom, hogy az Európai Uniós pályázatok nem pénzkidobások, hanem szolgálják az emberi érdekeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola (a GKZ 2015-ig keletkezett dolgozataihoz)

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Szak

gazdálkodási és menedzsment

A képzés szintje

felsőoktatási szakképzés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Márkus Mónika
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanársegéd

Mű típusa: záródolgozat (felsőoktatási szakképzés)
Kulcsszavak: szociális intézmény, infrastruktúra fejlesztések, felújítás - korszerűsítés, projekt - projekttevékenység, pályázat - pályázati tevékenység, Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény (Pózva), Pózva (Zala)
Felhasználói azonosító szám (ID): Felhasználók 45 nem található.
Dátum: 07 Jún 2017 15:24
Utolsó módosítás: 26 Ápr 2022 12:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet